Naslovna > Vesti

Vesti

  • Inberg tim na VIV Asia 2019

    VIV Asia traje. Posetite nas.

    Inberg tim na VIV Asia 2019

    VIV Asia -slika 2

    VIV Asia- slika 3

    VIV Asia- slika 4



  • VIV Asia 2019- Inberg na Tajlandu

    Inberg kompanija će učestvovati na sajmu VIV Asia 2019 u Bangkoku u periodu od 13.03. do 15.03.2019.
    Pozivamo Vas da nas posetite u hali 102, na štandu broj 2320.

    Sajam samo što nije počeo. Mi smo spremni.
    Vidimo se. 

    VIV Asia- Inbergov štand

  • Interagro 2017.

    Kompanija Inberg doo učestvuje na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu ,,INTERAGRO 2017''  koji se održava od 21.09 do 23.09.2017. u Bijeljini. 
    Izvolite i posetite nas u glavnom paviljonu. Inberg tim Vas očekuje.


  • Nova mala pakovanja

    Inberg je oformio novu liniju malih pakovanja. U savremenom i usavršenom dizajnu paketa u veličinama od 1kg do 3kg sada možete pronaći Inbergove premikse i dodatke hrani za životinje.


  • Prvi čas prodajne akademije

       Seminar sa predavanjem i prodajnim treningom držao je punu pažnju polaznika zahtevajući od njih i aktivno učešće. Tema seminara je bila Veština uticaja  u savremenoj prodaji i poslovanju. 
       Ovladavanje znanjem kako  usmeriti tok saradnje i prodaje napravilo je dobru atmosferu i među samim učesnicima seminara u nadi da će istu preneti i na svoje poslovne saradnike. Svim  polaznicima su dodeljeni i sertifikati za učešće u programu.



  • Novi u listi izvoznika u zemlje Ruske Federacije

           Kompanija Inberg je uspešno završila proces sertifikacije za izvoz u zemlje Ruske Federacije. Sama registracija je bila zahtevan i izazovan poduhvat za koji su bila neophodna   prilagođavanja našeg proizvodnog prostora i posebne provere sirovina. Pripremili smo kapacitete za izazove na novim tržištima i konačno zvanično dobili odobrenje ruskih federalnih vlasti.

  • Sajam poljoprivrede u Šapcu

         Inberg je učestvovao na Sajmu poljoprivrede u Šapcu 11. i 12. marta 2016. Iako mnogima već poznata, ponuda naše kompanije izazvala je veliku zainteresovanost. Pored stručnih konsultacija i savetovanja sa prijatnim osobljem i domaćinima, posetioci su kroz zabavu mogli da osvoje i vredne nagrade iz naše palete proizvoda.

  • Vlažni ekcem (čađ prasadi)

    Vlažni ekcem se javlja kod prasadi na sisi u uzrastu 1-4 nedelje, ređe kod ostalih kategorija. Uzročnik bolesti je bakterija Staphylococcus hyicus koja je prisutna na sluzokoži nosa, konjuktiva, koži rila i uha, vaginalnom iscetku, a kod krmača i na vimenu gde izaziva okrugle i ograničene tamno obojene kruste koje predstavljaju i glavni izvor infekcije prasadi.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Novi distributer u Jagodini

    Kompanija Inberg je nastavila sa procesom saradnje sa distributerima u nameri da postignemo visok stepen efikasnosti u svim delovima lanca snadbevanja. Od sada Inbergove proizvode možete naći na široj teritoriji opštine Jogodine.

  • Konkurs za komercijalistu prodaje

    Zbog većeg kvaliteta usluge koj želimo da pružimo našim kupcima našem timu je potreban komercijalista za region Mačve, Srednjeg Banata i Braničevskog okruga.

    Ambiciozni, kreativni i željni uspeha su dobrodošli u naš TIM.

    Vaš posao je održavanje kontakata,  razvoj saradnje sa postojećim kupcima i pronalaženje novih.

    Potrebni uslovi:

    1.     Srednja, viša stručna sprema poljoprivrednog (stočarstvo)ili ekonomskog smera

    2.     Vozačka dozvola B kategorije

    3.     Iskustvo u prodaji i komercijalnim poslovima (prednost)

    4.     Timska orijentacija i sposobnost preuzimanja inicijative

    5.     Dobro poznavanje rada na računaru

    6.     Veštine prezentacije, pregovaranja i prodaje.

    CV poslati na posao@inberg.rs sa naznakom za koju poziciju i teritoriju konkurišete najkasnije do 24.10.2015.

  • Saveti za pravilan odgoj pilića

    Inberg proizvodi hranu za piliće vrhunskog kvaliteta. Žitarice koje se ulaze u sastav hrane za piliće su ekstrudirane kako bi bile lako-svarljive. Sve komponente se pre procesa proizvodnje termički tretiraju parom da bi se uništili štetni mikroorganizmi u sirovinama. Hrana sadrži potpuno prirodne i zdrave sirovine koje su isključivo biljnog porekla. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Stres sindrom svinja (maligna hipertermija)

    Radi se o naslednom oboljenju tovljenika (80-100kg), uglavnom visokoproizvodnih rasa. Gen odgovoran za ovo oboljenje označen je kao halotan gen (anastezija halotan gasom kod stres osetljivih jedinki izaziva smrt).

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Sterilitet kod krava kao posledica neadekvatne ishrane

    Uzroci neplodnosti (steriliteta) kod krava mogu biti urođeni ili stečeni. U 60-75% slučajeva, sterilitet je prouzrokovan greškama u ishrani:

    - nedostatak belančevina, vitamina, minerala;
    - izgladnjivanje u vreme suše;
    - ishrana plesnivom, pokvarenom i smrznutom hranom;
    - nedostatak vode…

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Nadun buraga

    Nadun buraga je stanje u kojem dolazi do prekomernog nakupljanja gasova u buragu u obliku penušavog sadržaja ili u obliku slobodnog gasa iznad sadržaja buraga pri čemu dolazi do istezanja zida buraga. Nadun se najčešće javlja kod goveda, zatim ovaca, a retko kod koza. 

    Uzroci koji dovode do naduna buraga mogu biti primarni i sekundarni.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Saveti za ishranu koka nosilja

    Za ishranu koka nosilja u malim jatima veoma je važno da se koriste što raznovrsnija hranjiva: energetska, proteinska, zelena - sveža, mineralne materije i vitamini. Koke su uglavnom sposobne da same uravnoteže svoju ishranu.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • 12 pravila za uspešno veštačko osemenjavanje svinja

    Uspeh veštačkog osemenjavanja značajno zavisi od praktičnih i teorijskih znanja ljudi, koji izvode veštačko osemenjavanje. Pored toga, veoma je važna motivacija za precizno i savesno pridržavanje svih principa tehnologije veštačkom osemenjavanja. Naravno, ekonomski aspekt je primarni faktor ove motivacije.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Širenje kompanije INBERG na hrvatsko tržište

    U izazovnim vremenima u kojima se nalazi stočarstvo u regijama Hrvatske kompanija INBERG uspešno odgovara. Uz jedinstven savetodavni koncept i kvalitetne proizvode prelazimo granice. 

    Niz zadovoljnih kupaca na preko 30 prodajnih mesta, kako u istočnoj tako i u zapadnoj Hrvatskoj, jasan je dokaz da kvaliteta ne poznaje granice i da i druga tržišta prepoznaju naš  kvalitet. Kako bi zadovoljili i najzahtjevnije farmere, na hrvatsko tržište izašli smo sa širokom paletom proizvoda. Tako nudimo vrhunske premikse iz naše Promix linije, super koncentrate za sve vrste i uzraste domaćih životinja i niz specijaliteta za ishranu stoke.

    Značajnu ulogu u našem ulasku na hrvatsko tržište odigrali su i naši distributeri.

    Iako zadovoljni i ponosni sa dosadašnjim rezultatima tu ne mislimo stati. Do kraja godine planiramo dalje širenje na tržištu. Verujemo da ćemo na taj način dati doprinos hrvatskom stočarstvu i vetar u leđa hrvatskom farmeru.

  • Odnos Ca i P kod krava

    Krave ne mogu da koriste P iz kostiju tako brzo kao Ca. Kada se mobiliše Ca deo P koji je povezan sa njim se takođe oslobađa. U proseku odnos Ca i P u kostima je 2,2:1. Ovaj odnos je u mleku 1,6:1 što znači da se deficiti P javljaju češće nego Ca.  

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Svinjarstvo u formi „ZNATE LI“

    ZNATE LI da nije poželjno u hranu prasadima stavljati više od 3,0 kg cink oksida. 
    ZNATE LI da tretman prasadi (kastracija, brušenje zuba, sečenje repova, davanje gvožđa i vitamina) treba obaviti od drugog do petog dana po rođenju kada je stres najmanji , a imaju i stečen imunitet. 
    ZNATE LI da krmače kada nerast prolazi „zglave“ hodnikom, treba posmatrati odstraga. Tu se posmatra vulva, rep, uši, a možete joj lakše prići do struka. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Korisni saveti za ishranu krmača

    Dva najkorisnija saveta što se tiče upravljanja ishranom priplodnih krmača su prilično kontradiktorna: pokušati da sprečite krmače koje nose fetus da se prejedu, protiv, ubediti krmače dojilje da jedu što je više moguće. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Mastitis kod krava

    Mastitis predstavlja oboljenje vimena koje dovodi do poremećaja sekrecije mleka. Na mastitis su krave najosetljivije u period teljenja i tokom laktacije.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Ketoza krava

    Ketoza krava je metabolička bolest koju karakteriše poremećaj metabolizma ugljenih hidrata i masti sa povećanom proizvodnjom ketonskih tela u organizmu. Bolest se najčešće javlja kod visokoproduktivnih krava u intezivnom uzgoju, nekoliko dana nakon porođaja (najčešće 2-6 nedelja).

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Vlažni ekcem kod prasadi

    Vlažni ekcem se javlja kod prasadi na sisi u uzrastu 1-4 nedelje, ređe kod ostalih kategorija. Uzročnik bolesti je bakterija Staphylococcus hyicus koja je prisutna na sluzokoži nosa, konjuktiva, koži rila i uha, vaginalnom iscetku, a kod krmača i na vimenu gde izaziva okrugle i ograničene tamno obojene kruste koje predstavljaju i glavni izvor infekcije prasadi.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.


  • Kanibalizam kod svinja

    Kanibalizam se javlja u većim zapatima životinja gajenim u intenzivnim uslovima. Predstavlja promenu ponašanja usled intenzivnog dugotrajnog delovanja različitih nepovoljnih faktora spoljašnje sredine. Promene se manifestuju griženjem repova,ušiju ili jedenjem sopstvene prasadi.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde.

  • Mlečna groznica kod krava

    Puerperalna pareza je oboljenje krava koje se najčešće javlja 72 časa nakon porođaja, retko pre i za vreme porođaja, a takođe se retko javlja nekoliko nedelja ili meseci nakon porođaja. Bolest se manifestuje smanjenjem koncetracije kalcijuma u krvi, opštom parezom odnosno mišićnom slabošću, gubitkom svesti, komom i cirkulatornim kolapsom. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde


  • Veštačko osemenjivanje

    Danas na velikim industrijskim farmama, proizvodnja svinja ne može da se zamisliti bez primene veštačkog osemenjavanja. Ovo je naročito važno i za male farme, gde je krajnje ne rantabilno držati nerastove za mali broj krmača i gde nije moguće raditi ozbiljnu selekciju kod njih.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

     

  • Ishrana odlučene prasadi

    Odlučena prasad u optimalnim uslovima proizvodnje, uz upotrebu kvalitetne hrane ostvaruju dnevni prirast od 350-450g. U starosti od 80 dana prasad postižu telesnu masu od 25-28kg i spremna su za prebacivanje u tov.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Sterilitet kod krava/posledica neadekvatne ishrane

    Uzroci neplodnosti (steriliteta) kod krava mogu biti urođeni ili stečeni.
    U 60-75% slučajeva, sterilitet je prouzrokovan greškama u ishrani.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Moravska svinja

    Moravka ili moravska svinja nastala je u slivu reke Morave, ukrštanjem lokalne rase svinja šumadinke, sa berkširom koji je u Srbiju uvožen krajem 19. veka. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Ishrana koza

    Kozama pored sena, za vreme visoke gravidnosti i proizvodnje mleka neophodno je u obrok dodavati i
    kvalitetno koncetrovano hranivo, koje po sastavu odgovara smeši za preživare.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Mere sprečavanja stresa kod krava i teladi

    Razni stresogeni faktori utiču negativno na zdravlje životinja i dovode do pojave oboljenja.
    Ne objašnjavajući ovde dublji značaj i procese, koji rezultiraju bolešću, navešćemo mere koje se u
    proizvodnji moraju ispoštovati, odnosno sprečavati faktore koji dovode do stresa pa prema tome i
    oboljenja.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Izlaganje na sajmu Eurotier

    Poštovani saradnici,

    Obaveštavamo Vas da je kompanija Inberg veoma uspešno prezentovala svoje proizvode na najvećem sajmu za mašine, opremu, genetiku i usluge za moderno stočarstvo- Eurotieru.
    Posetioci su bili izuzetno zainteresovani za aditive, musli za telad, inkapsulirani azot kao i adsorbente mikotoksina.
    Slike možete pogledati na našoj facebook stranici.

    Srdačan pozdrav.

  • Postupak prebacivanja krmača u praslilište

    Za uspešan odgoj prasadi a kasnije i tovljenika neophodno je ispoštovati odgovarajuće zoohigijenske mere prilikom prebacivanja krmača u prasilište, ishrane krmača, kao i ispunjavanja preventivnih mera pre i posle prašenja.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Saveti za tov ćurki

    Osnovne uslove koje mora da zadovolji svaki objekat ili prostorija za gajenje ćurića uz zagrevanje jesu: 
    suvoća, provetrenost, obezbeđenje potrebne temperature i vlažnosti vazduha, osvetljavanje, čistoća i 
    zaštita od ulaska nezaposlenih osoba kao i pristupa domaćih i divljih životinja. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Kratki saveti za odgoj teladi

    Uslovi pod kojima gajimo priplodnu telad u presudnoj meri utiču na buduće proizvodne rezultate grla. 
    Treba imati u vidu brz razvoj teladi i potrebu za odgovarajućim uslovima nege, držanja kao i pravilnu ishranu. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Učešće na sajmu Eurotier, Hannover

    Poštovani posetioci,

    Želimo da Vas obavestimo da su u toku pripreme za učešće naše kompanije na sajmu Eurotier u Hannoveru.
    Eurotier je najveći sajam na svetu za ishranu, opremu i genetiku za moderno stočarstvo. Održava se svake druge godine na internacionalnom sajmištu u Hannoveru.
    Sajam Eurotier predstavlja mesto gde se otkrivaju inovacije, predstavljaju trendovi i diskutuje o vizijama budućnosti.

  • Saveti za odgoj tovljenika

    Da bi mogli računati u budućnosti na određeni broj tovljenika, moramo obratiti paznju na svako 
    prase i to ne samo posle prašenja, nego i u samoj utrobi majke. 
    Normalno prašenje traje 2-3 sata, ali može da varira od 1-10 sati. Ukoliko prasad nisu avitalna, 
    prosečna težina je od 1,2 do 1,4 kg po prasetu.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Saveti za pravilan odgoj pilića

    Poštovani posetioci, na našem sajtu možete pročitati korisne savete za odgoj pilića.
    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Pojave bolesti plavog jezika

    Pojavljivanje bolesti plavog jezika u Srbiji
    Zahvalјujući aktivnom nadzoru na bolest plavog jezika koji sprovodi veterinarska služba Srbije, sumnjivi slučajevi bolesti plavog jezika identifikovani su u subotu 30.08.2014.godine kod ovaca i goveda. 
    Epizootiloški uviđaj i uzorkovanje, uz nadzor nadležne inspekcije, izvršio je Veterinarski specijalistički institut Niš iz Niša, koji je dana 1.9.2014.godine dostavio uzorke poreklom od goveda iz Sijarinske Banje i ovaca iz Medveđe.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Veštačko osemenjivanje

    Danas na velikim industrijskim farmama, proizvodnja svinja ne može da se zamisliti bez primene 
    veštačkog osemenjivanja. Ovo je naročito važno i za male farme, gde je krajnje ne rantabilno držati nerastove za mali broj krmača i gde nije moguće raditi ozbiljnu selekciju kod njih. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Učešće na sajmu Agrokomplex u Nitri, Slovačka

    Kompanija Inberg će se od 22-25. Avgusta predstaviti na sajmu Agrokomplex u Nitri.
    Možete nas posetiti na štandu preko puta paviljona V i detaljnije se upoznati sa proizvodnim programom naše kompanije kao i samim poslovanjem.

    Za više informacija o sajmu možete pristupiti linku: http://www.agrokomplex.sk/en

  • Učešće na sajmu Eurotier u Hannoveru

    Imamo zadovoljstvo da Vas obavestimo da će ove godine kompanija Inberg biti jedan od izlagača na sajmu Eurotier u Hannoveru.

    EuroTier je najveći sajam na svetu za mašine, opremu, genetiku i usluge za moderno stočarstvo. 
    Održava se svake druge godine na internacionalnom sajmištu u Hanover-u u organizaciji poznatog nemačkog udruženja za poljoprivredu (DLG).
    Na sajmu koji je održan 2012. godine bilo je 160.000 posetilaca i preko 2500 izlagača iz 50 zemalja sveta.
    Sajam Eurotier predstavlja mesto gde se otkrivaju inovacije, predstavljaju trendovi i diskutuje o vizijama budućnosti. 

    Ukoliko ste u mogućnosti budite slobodni da nas posetite u hali broj 16, štand 16E22


  • Moravska svinja

    Moravka ili moravska svinja nastala je u slivu reke Morave, ukrštanjem lokalne rase svinja –
    šumadinke, sa berkširom koji je u Srbiju uvožen krajem 19. veka. 
    U formiranju rase učestvovale su i rase mangulica i jorkšir. 
    Rasa se razvila usled težnje da se dobije ranostasnija i mesnatija svinja za razliku od šumadinke 
    koja je u tom kraju ranije bila najviše uzgajana.

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Mere sprečavanja stresa kod krava i teladi

    Razni stresogeni faktori utiču negativno na zdravlje životinja i dovode do pojave oboljenja. 
    Ne objašnjavajući ovde dublji značaj i procese, koji rezultiraju bolešću, navešćemo mere koje se u proizvodnji moraju ispoštovati, odnosno sprečavati faktore koji dovode do stresa pa prema tome i oboljenja. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Trajanje laktacije kod krava

    Trajanje laktacije kod raznih životinjskih vrsta zavisi uglavnom od potreba mladunčeta. Dužina 
    laktacionog perioda krave traje obično oko 10 meseci. 
    Kod visoko produktivnih krava laktacioni period često traje i duže od 10 meseci. Poznato je da česte 
    muže povećavaju ukupni prinos mleka, ali je istovremeno utvrđeno da se čestom mužom produžuje i 
    trajanje laktacionog perioda. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Ishrana odlučene prasadi

    Odlučena prasad u optimalnim uslovima proizvodnje, uz upotrebu kvalitetne hrane ostvaruju dnevni 
    prirast od 350-450g. U starosti od 80 dana prasad postižu telesnu masu od 25-28kg i spremna su za 
    prebacivanje u tov. 
    Odlučivanje predstavlja vrlo jak stres za prasad izazvan gubitkom mleka krmače, promenom mesta i 
    grupe zbog prebacivanja u odgajalište i neizbežnom promenom strutkure obroka. Stres je jači, a njegove 
    posledice teže i dugotrajnije , ukoliko se odlučivanje vrši ranije. U takvim uslovima nastaje dug zastoj u 
    porastu, praćen često ozbiljnim poremećajima digestivnog trakta, pojavom proliva, a ne retko i velikim 
    gubicima, koji ponegde iznose i preko 10%. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Saveti za tov ćurki

    Osnovne uslove koje mora da zadovolji svaki objekat ili prostorija za gajenje ćurića uz zagrevanje jesu: 
    suvoća, provetrenost, obezbeđenje potrebne temperature i vlažnosti vazduha, osvetljavanje, čistoća i 
    zaštita od ulaska nezaposlenih osoba kao i pristupa domaćih i divljih životinja. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Ishrana koza

    Kozama pored sena, za vreme visoke gravidnosti i proizvodnje mleka neophodno je u obrok dodavati i 
    kvalitetno koncetrovano hranivo, koje po sastavu odgovara smeši za preživare. 
    Seno se daje i zimi od početka januara, pa tokom februara sve do visoke bremenitosti oko 0,5 kg 
    dnevno. Ako je nevreme, a koze u staji, daje im se 1–1,5 kg sena dnevno. Hranilice se nalaze u ispustu i 
    tu se polaže seno ujutro i posle podne. 

    Ostatak teksta možete pročitati ovde

  • Saveti za odgoj tovljenika

    Da bi mogli računati u budućnosti na određeni broj tovljenika, moramo obratiti paznju na svako prase i to ne samo posle prašenja, nego i u samoj utrobi majke.

    Normalno prašenje traje 2-3 sata, ali može da varira od 1-10 sati. Ukoliko prasad nisu avitalna, prosečna težina je od 1,2 do 1,4 kg po prasetu.


    Ukoliko želite da pročitate ceo tekst, pristupite sledećem linku

  • Saveti za pravilan odgoj pilića

    Saveti:

    ·         pre samog useljenja pilića u objekat neophodno ga je temeljno očistiti i dezinfikovati;

    ·         prostirka bi trebala da bude u sloju debljine 4-5cm kako bi se pilićima omogućilo ravnomerno kretanje i konzumiranje hrane. Ukoliko se za prostirku koristi pšenična ili ječmena slama poželjno je da bude seckana;

    ·         24 sata pre useljavanja pilića prostor zagrejati na potrebnu temperaturu od 32-34 stepena;

    ·         održavati vlažnost vazduha u prostoru na 70-75% u prvih 10 dana, a kasnije na 50-60%. Redovnim provetravanjem smanjujete vlažnost u objektu i eliminišete štetne gasove koji zagađuju sam prostor;


    Ukoliko želite da pročitate ceo tekst, pristupite sledećem linku

  • Postupak prebacivanja krmača u praslilište

    Za uspešan odgoj prasadi a kasnije i tovljenika neophodno je ispoštovati odgovarajuće zoohigijenske mere prilikom prebacivanja krmača u prasilište, ishrane krmača, kao i ispunjavanja preventivnih mera pre i posle prašenja.


    Ukoliko želite da pročitate ceo tekst, pristupite sledećem linku


  • Ketoza krava

    Ketoza krava je metabolička bolest koju karakteriše poremećaj metabolizma ugljenih hidrata i masti sa povećanom proizvodnjom ketonskih tela u organizmu. Bolest se najčešće javlja kod visokoproduktivnih krava u intezivnom uzgoju, nekoliko dana nakon porođaja (najčešće 2-6 nedelja). Može da javiti  i u periodu maksimalne proizvodnje mleka, pre porođaja i kasnijem laktacionom period, odnosno u stanjima kada potrebe u energiji nisu u skladu sa snabdevanjem energije.

    Od ketoze najčešće oboljevaju krave holandsko-frizijske rase (holštajnfrizijska, istočnofrizijska ili crno-bela rasa goveda).

    Ukoliko želite da pročitate ceo tekst, pristupite sledećem linku


    Stocna hrana, stočna hrana, proizvodnja stočne hrane, cene stočne hrane, cene stocne hrane, stocna hrana prodaja, stocna hrana srbija, ishrana životinja, ishrana svinja, ishrana krava, ishrana krmaca, ishrana brojlera, ishrana koka nosilja

  • Vlažni ekcem kod prasadi

    Vlažni ekcem (čađ prasadi) 
     
     
    Vlažni ekcem se javlja kod prasadi na sisi u uzrastu 1-4 nedelje, ređe kod ostalih kategorija. Uzročnik 
    bolesti je bakterija Staphylococcus hyicus koja je prisutna na sluzokoži nosa, konjuktiva, koži rila i uha, 
    vaginalnom iscetku, a kod krmača i na vimenu gde izaziva okrugle i ograničene tamno obojene kruste 
    koje predstavljaju i glavni izvor infekcije prasadi. 


    Ukoliko želite da pročitate ceo tekst, pristupite sledećem linku

  • Zanimljivosti o kravama

    Da bi krava proizvela 1l mleka potrebno je da kroz vime prođe 500l krvi. 
    Mleko je jedno od najstarijih i najsavršenijih prirodnih namirnica na svetu. Kakvo će mleko imati ukus i koliko će ga krava proizvesti, u velikoj meri zavisi od toga šta krava jede. Ukoliko jede samo travu, daće 50 čaša mleka na dan. 
    Sa druge strane ukoliko je njena ishrana mešovita, daće do 150 čaša mleka na dan.
    Istraživanja pokazuju da krave koje slušaju muziku daju više mleka. Takođe i one koje imaju svoje ime.

  • Zanimljivosti o svinjama

    Svinje vole da priljube nos na nos dok spavaju jedna uz drugu. One sanjaju, u istoj meri koliko i ljudi.

    U svom prirodnom okruženju, svinje provode sate igrajući se, sunčajući  i istraživajući.

     Svinje uživaju u slušanju muzike, igranju sa fudbalskim loptama i masaži.

  • Novo- INBERG SAVETI

    Kratki saveti za odgoj teladi 
     
     
    Uslovi pod kojima gajimo priplodnu telad u presudnoj meri utiču na buduće proizvodne rezultate grla. 
    Treba imati u vidu brz razvoj teladi i potrebu za odgovarajućim uslovima nege, držanja kao i pravilnu 
    ishranu. Neposredno po teljenju treba obrisati krpom sluz sa glave teleta i pustiti da ga krava oliže. 
    Ukoliko krava to izbegava, po teletu možete posuti manju količinu mekinja. 
    Takođe je dobro pre toga tele istrljati gužvom slame kako bi podstakli cirkulaciju. 
     
    Prostor u kome će tele biti smešteno po teljenju treba da je prethodno dobro očišćen i dezinfikovan sa 
    dosta čiste i suve prostirke. 
    U ovom periodu posebnu pažnju treba obratiti na čistoću kako objekta tako i opreme koja se koristi. 
    Tele se u boksu drži slobodno, individualno ili u grupi od nekoliko grla koja su približno iste starosti i 
    razvijenosti. Prva tri do četiri meseca, a po mogućstvu i duže telad se ne vezuju. 
    Za pravilan razvoj teleta važno je kretanje. To se postiže obezbeđenjem adekvatnog prostora u kom tele 
    može da se kreće. 
     
    Čišćenje boksa treba obavljati svakog dana uz promenu stelje. 
    Ukoliko se tele napaja mlekom posebno voditi računa o higijeni sudova iz kojih se napaja. 
     Njih treba posle svake upotrebe oprati, dezinfikovati, isprati i osušiti. 

  • Nova linija proizvoda-PROMIX

    Poštovani saradnici,

     

    Nakon više od 3 godine rada na razvoju nove linije proizvoda,

    imamo zadovoljstvo da vas obavestimo o početku distribucije linije PROMIX.

     

    Linija PROMIX  je namenjena inostranim tržištima na kojima smo počeli sa radom.

    U želji da našim kupcima ponudimo proizvode izuzetno visokog kvaliteta,

    biće dostupni i kupcima u našoj zemlji.

     

    Nova linija proizvoda je razvijena u saradnji sa nemačkim konsultantima,

    predvođenim gosp. Fresseman-om koji je bio u poseti u našoj fabrici u period od 4 nedelje u aprilu ove godine.

    U proizvode je  ugrađena posebna tehnologija koja prati svetske trendove u ishrani životinja.

     

    Linija PROMIX sadrži kompletna rešenja za sve uzraste i kategorije životinja.

    Posebnu pažnju smo posvetili mlađim kategorijama životinja kroz proizvode PIGOlino (predstarer za prasad), CALFolino (musli za telad)…

    U liniju premixa ugrađena je nova tzv.  DUST free tehnologija koja podrazumeva odsustvo prašine prilikom upotrebe proizvoda.

     

    Proizvodi će biti dostupni u novoj ekološkoj ambalaži koja omogućuje bezbedan transport

    uz zadržavanje svih korisnih sastojaka (postojanost aroma, onemogućuje prisustvo vlage).

     

  • Učešće na sajmu poljoprivrede u Kragujevcu

    Kompanija Inberg će od 12. do 15. septembra učestovati na jubilarnom Desetom šumadijskom sajmu poljoprivrede u Kragujevcu. Od naših predstavnika možete dobiti sve informacije o proizvodima kao i savete vezane za ishranu životinja. 
    Ukoliko ste u mogućnosti, posetite nas u hali 1., štand D1.

  • Učešće na sajmu Agrokomplex u Nitri, Slovačka

    Kompanija Inberg će se od 22-25. Avgusta predstaviti na sajmu Agrokomplex u Nitri.
    Možete nas posetiti u hali A i detaljnije se upoznati se sa proizvodnim programom naše kompanije kao i samim poslovanjem.

    Za više informacija o sajmu možete pristupiti linku:  http://www.agrokomplex.sk/

  • Novi distributer u Požarevcu

    Kompanija Inberg je nastavila sa procesom saradnje sa distributerima u nameri da postignemo visok stepen efikasnosti u svim delovima lanca snadbevanja. Od sada Inbergove proizvode možete naći na široj teritoriji opštine Požarevac.

  • Potpisan eksluzivni ugovor sa lancem maloprodajnih objekata Farmer Praktik

    Potpisan je ugovor o distribuciji proizvoda I dodataka za ishranu životinja sa firmom Getraco u čijem je vlasništvu lanac maloprodajnih objekata Farmer Praktik. Od sada Inberg proizvode možete pronaći u svim FP maloprodajnim objektima širom naše zemlje.Stocna hrana, stočna hrana, proizvodnja stočne hrane, cene stočne hrane, cene stocne hrane, stocna hrana prodaja, stocna hrana srbija, ishrana životinja, ishrana svinja, ishrana krava, ishrana krmaca, ishrana brojlera, ishrana koka nosilja

  • Inberg inokulant

    Novo u ponudi. Inberg inokulant. Sprečava kvarenje silaže, buđavosti, zagrevanje i palenje silaže, ubrzava korisnu fermentaciju, smanjuje gubitke suve materije, povećava svarljivost, povećava konzumiranje silaže, senaže. Korišćenje inokulanta utiče na povećanje proizvodnje mesa kao i stabilnosti silirane mase.

    Stocna hrana, stočna hrana, proizvodnja stočne hrane, cene stočne hrane, cene stocne hrane, stocna hrana prodaja, stocna hrana srbija, ishrana životinja, ishrana svinja, ishrana krava, ishrana krmaca, ishrana brojlera, ishrana koka nosilja

  • Adsorbens mikotoksina- Mycostop

    Mycostop je napravljen od kombinacije adsorbenta mikotoksina mineralnog porekla. Mycostop funkcioniše tako što za sebe vezuje mikotoksine iz hraniva. Zbog svojih osobina Mycostop ne dospeva u krvotok životinja a pošto je za sebe vezao mikotoksine zajedno sa mikotoksinima izlazi iz organizma životinje. Mycostop vezuje prvenstveno aflatoksin (uglavnom proizvodi plesan Aspergillus) ali i deoksinivalenol, zearalenon, toksin T-2 i fumonizin (proizvodi plesan Fusarium) i ohratoksin i toksin PR (proizvodi plesan Penecillium).

  • Lansiranje ekološke ambalaže

    Visoko kvalitetni proizvodi kompanije Inberg su dobili savremenu ekološku ambalažu. Pored inovacija u dizajnu, ambalaža izvrsnog kvaliteta će omogućiti proizvodima da održe svojstva do krajnjeg potrošača i prilikom skladištenja.

Kompanija Inberg na
Facebook-u
INBERG d.o.o.
Beograd, Srbija
Phone: +381 (011) 655-6432
Fax: +381 (011) 8404-169
Email: info©inberg.rs